9 ideja koje odmah možete primeniti

9 ideja koje odmah možete primeniti

Aktuelni trendovi u svetu dizajna enterijera – 9 ideja koje odmah možete primeniti

Uređenje životnog prostora, dnevne sobe, spavaće ili bilo koje druge prostorije u kući ili stanu ima posebnu draž i važnost. Stvaramo ambijent koji će biti dovoljno udoban, funkcionalan, ali i da zadovoljava naše estetske potrebe. 

Ipak, svako ko se upustio u avanturu zvanu opremanje stana vrlo dobro zna da to nije lak posao i da vrlo često umesto radosti izaziva brigu, neizvesnost pa čak i nervozu. 

Da li će se sve uklopiti? Da li je moderno i u trendu? Da li ćete pronaći nameštaj baš po Vašoj meri i ukusu? Šta ako Vam se ne dopadne krajnji rezultat? – sve su to pitanja koja izazivaju strepnju i nesigurnost. Jer jedno je pratiti trendove, prepoznati šta je lepo i šta nam se dopada, a sasvim drugo kada te iste trendove pokušamo da primenimo u svom enterijeru. 

Zato Vam donosimo pregled trendova u uređenju enterijera za 2020. godinu, kako bismo Vam olakšali slatke muke: 

  1. Novi minimalizam – sveden dizajn enterijera je i dalje aktuelan, ali ove godine dolazi i sa neočekivanim detaljima. S jedne strane ovaj stil čine komadi nameštaja jednostavnih i svedenih linija, a s druge strane prostor se obogaćuje upadljivim detaljima, čak i preteranim. Taj mini-maxi odnos proizvešće savršeno ujednačenu celinu, a Vama obezbediti dovoljno dinamičan prostor. Dobra osnova za ovakav stil dnevne sobe može biti ugaona garnitura LUNA TWIN.
  1. Klasicizam – vremena se menjaju, u ovoj godini dramatičnije nego ikad do sad i zato ako ste ljubitelj klasičnog masivnog nameštaja slobodno udovoljite svojim željama. Možete im dodati skulpture, kineske vaze, čak i starinske tapiserije, a klasičnu lepotu i dizajn nameštaja odlikuje naše garniturama DALLAS i MANCHESTER
  1. Grandmillennial stil – jedan od najpopularnijih stilova ove sezone. Podrazumeva tradicionalan izgled enterijera sa neočekivanim preokretom odnosno kombinacija moderne umetnosti sa čistim linijama nameštaja. 
  1. Zemljani tonovi u enterijeru – posle mnogo godina došlo je vreme da se pozdravimo sa hladnim bojama i naše kuće ispunimo toplim zemljanim tonovima, kao što su boja čokolade, vina, cimeta, boje u kojima su i naše ugaone garniture LUNA (donja slika na str. 13), garnitura OPUS, garnitura AMELIA ili garnitura DUBAI
  1. Smeli monohromatizam – kako ime kaže stil u kojem preovladava jedna boja, ali ove godine to nije jedna od neutralnih, već boje kao što su kobaltno plava, zelena Kelly Green ili patlidžan ljubičasta, boje na koje će se odlučiti samo oni najsmeliji kako bi prostoru dali zaista posebnu dozu elegancije.
  1. Umirujuća zelena – enterijer u umirujućim bojama, pretežno zelenim, bež, boje koje isključuju dinamičnost, već stvaraju atmosferu mira, lakoće, udobnosti i luksuza, kao što je garnitura MARVEL
  1. Plava je nova siva – boje dominiraju u enterijeru 2020. godine, a među njima plava ima najistaknutije mesto. Kobalt, azurno, indigo ili mornarsko plava su nijanse koje će enterijeru doneti pravu meru kontrasta, jednako lako se uklapaju u moderan kao i u klasičan stil uređenja, a prostoru dati svečanu i zaista elegantnu notu. Ako želite da svoju dnevnu sobu obojite upečatljivom plavom bojom preporučujemo garnituru OSLO koja dolazi u nekoliko varijatni i veličina.
  1. Multifunkcionalan prostor – možda jedan od najvažnijih trendova u 2020. godina jeste kreiranje radnog prostora u okviru stana ili kuće i zato je to posebno izazovno kako ne bi došlo do stilskog nesklada. Bilo da ste odabrali da kancelariju smestite u deo hodnika, spavaće ili dnevne sobe, budite sigurni da vam prostor obezbeđuje potrebnu funkcionalnost, izolaciju, kao i da je to prijatan ambijent u kojem ćete sa lakoćom da provodite duge radne sate. 
  1. Zaobljene ivice – enterijer inspirisan dizajnom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka prepoznaćete po zaobljenom nameštaju, talasastim linijama koje stvaraju osećaj mekoće, opuštenu i umirujuću atmosferu. U ovaj koncept se idealno uklapa naša QUATRO kolekcija.

Koliko god se 2020. godina činila izazovnom, nema sumnje da nam je donela inspirativne trendove u dizajnu enterijera. Dovoljno su raznoliki, neobični, ali i praktični da će svako moći u njima da pronađe nešto za sebe. Zato osluškujte trendove i kreirajte prostor koji će biti drugačiji, moderan i udoban, ali i prostor koji pruža mogućnost za uživanje i nepohodan komfor. Prostor koji će predstavljati vas.

Ako Vam je ipak potrebna pomoć, savet ili želite da kreirate nešto potpuno unikatno, Dallas for home Vam je pripremio veliki izbor tapaciranog nameštaja, mogućnost odabira 10 vrsta materijala u 139 boja i u 3 kategorije kvaliteta koje možete pogledati u našim salonima, a mi ćemo Vam pomoći da odaberete pravu kombinaciju po Vašem ukusu.  

Posetite nas u najbližem salonu.

Share this post

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


You've just added this product to the cart: